De Zeemeerminnen

De Zingende Zeemeerminnen maken korte voorstellingen voor kinderen en volwassenen voor festivals en op locatie. De zeemeerminnen betoveren hun publiek met zielstrelende melodieën, feeërieke kostuums en smakelijke sprookjes.

Sopranen Tenar van Kooten Niekerk , Jennifer van der Hart en Wieke de Keyzer zongen al voor hun conservatoriumstudies samen in muziektheatervoorstellingen.
Een paar jaar geleden sloeg hun fantasie op hol tijdens het zingen van een Purcell-duet en waren de Zingende Zeemeerminnen geboren. In hun voorstellingen bundelen deze waternimfen hun talenten en ervaring met verrassend, welluidend en soms hilarisch resultaat.

De staarten van de zeemeerminnen, de kostuums, rekwisieten en dieren uit De Nachtegaal en De Kleine Zeemeermin zijn gemaakt door Susanne Hurenkamp.
 De zeemeerminnen werken met regisseurs Joop van der Linden, Isil Vos en Laetitia Trimbos.

Al voor hun conservatoriumstudies zongen Tenar, Wieke en Jennifer samen in muziektheaterproducties. De Zingende Zeemeerminnen geeft hun langdurige samenwerking een bijzonder leuk vervolg.

Jennifer

Jennifer van der Hart is een lichte sopraan met een breed repertoire van oude muziek tot hedendaagse performance. Bij Silbersee (ex-VocaalLAB) specialiseerde zij zich in innovatief muziektheater. Jennifer was te zien in muziektheaterproducties van onder meer Jeugdtheater Sonnevanck, de Veenfabriek en Muziektheater Hollands Diep. Ze maakt deel uit van het ensemble Le Nuove Musiche, gespecialiseerd in Monteverdi en tijdgenoten. Ook is ze vast verbonden aan het ensemble Lunatree, bestaande uit acht warmbloedige en een tikje obsessieve musici.

Tenar

Tenar van Kooten Niekerk studeerde klassieke zang aan het ArtEZ-conservatorium in Arnhem. Daar zong ze veel samen met Jennifer en hieruit is uiteindelijk De Zingende Zeemeerminnen ontstaan. Tenar heeft altijd al een voorliefde voor toneelspelen gehad en heeft een jaar een vooropleiding, verbonden aan de toneelschool van Utrecht gevolgd. Met haar passie voor theater geeft Tenar al jaren stemles aan de opleiding theater van Rijn Ijssel Arnhem. Tenar speelde een aantal gastrollen bij verschillende operettegezelschappen en deed mee aan verschillende projecten van YO!, De Plaats, de Koniklijke landmacht kapel en Opera Buffo, waaronder een opera op het Oerol festival. Tenar vormt samen met fluitiste Esther de Graaf en harpiste Diana de Vries Les Trois Muses en met gitariste Susanne Tempel het duo Mariposa. Verder werkt Tenar veel samen met harpiste Merel Naomie Brouwer en met pianiste Heleen Vegter en Bariton Joep van Geffen.
(www.tenar.nl)

Wieke

Wieke de Keyzer heeft zowel Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit als Muziektheater aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem gestudeerd. Momenteel combineert zij een baan bij een Arnhems Notariskantoor met haar werk als zangeres, en geeft zij met veel plezier musical- en muziektheaterlessen. Wieke is met haar passie voor close-harmony zang al enkele jaren vaste sopraan en arrangeur bij vocaal ensemble Charmony en zingt daarnaast in Guilty Treasure. Bovendien heeft zij een grote voorliefde voor muzikaal jeugdtheater, welke zij tot uiting brengt bij de Zingende Zeemeerminnen.

 anne​
Anne Ermens studeerde Muziektheater aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en verdiepte zich verder op de MusicAllFactory in Tilburg. Naast muziek en theater is haar grote passie het werken met mensen. Deze passies combineert zij in haar werk als docent. Zo geeft ze regelmatig workshops en geeft ze zangles in Breda. Als zangeres is ze – net als Wieke – te horen bij special act Charmony en bij Guilty Treasure: een trio met easylistening muziek uit de jaren ’90 en ’00.