Voor kinderen

De Kleine Zeemeermin (4+)

De kleine zeemeermin wordt verliefd op een mensenprins. In ruil voor haar stem verandert de zeeheks haar vissenstaart in twee benen zodat ze het hart van de prins kan veroveren. Maar trouwt de prins met een ander dan zal ze tot schuim vergaan. Kunnen haar zussen de kleine zeemeermin nog redden wanneer alles in de soep loopt?
De kleine zeemeermin is een muzikale voorstelling naar het wereldberoemde sprookje van H.C. Andersen. Een voorstelling over opgroeien, ondanks hindernissen je eigen weg volgen en beloond worden wanneer je voor het goede kiest. Met swingende zeeheks, een stoere prins en een zeemeermin die de sterren van de hemel danst.
Muziek: Mareike Lenz
Regie: Joop van de Linden
Vormgeving: Susanne Hurenkamp
Spel: De Zingende Zeemeerminnen, Zeemeermin Hanna en Lars Mak
Kleine zeemeermin 1 Kleine zeemeermin 4 Kleine zeemeermin 2 Kleine zeemeermin 5

De Hongerige Draak (3+)

Zeemeermin Minnetje is op weg naar Zusje Meertje als ze een draak tegenkomt. De draak wil haar als ontbijt opeten. Gelukkig weet Zusje Meertje raad. De prachtigste bekende klassieke melodie├źn komen voorbij, gezongen in het Nederlands, tot een geheel gesmeed met muziek van Mareike Lenz.

 

De Gouden Bal en De Nachtegaal (3+)

De zeemeerminnen steken twee klassieke sprookjes van H. C. Andersen in een sprankelend nieuw jasje.

Met tekst van Martine Bijl en muziek van Mareike Lenz
Gouden Bal smalZoek de prins 3Nachtegaal 2Nachtegaal 4

Zing mee met de Zeemeerminnen (0-3)

Speciaal voor de allerkleinsten zingen de Zeemeerminnen bekende kinderliedjes. En iedereen mag lekker meezingen! Deze voorstelling prikkelt de zintuigen en nodigt uit tot meedoen.
Met gitaarkabouter Susanne Tempel.

Zoek de prins (AL)

Twee zingende zeemeerminnen zijn op zoek naar hun droomprins en het publiek mag ze daarbij helpen. De kus van een echte prins zal hun vissenstaart in twee benen veranderen. En dat is natuurlijk de droom van elke zeemeermin; echte mensenbenen. Zal het ze lukken? Muziek: Purcell, Monteverdi en anderen.

HartverscheurendZoek de prins 2Zoek de prins 4Krant

Na elke kindervoorstelling is er gelegenheid om met de zeemeerminnen op de foto te gaan.